Качувачки Маратон во Бислимска Клисура на 14-15 октомври

Бислимска Клисура ќе биде домаќин на еден од најголемите настани за љубителите на качувањето и природата – Качувачкиот маратон. Овој настан, кој ќе се одржи на 14 и 15 октомври, претставува фантастична можност за сите ентузијасти да се соберат, да споделат искуства и да уживаат во убавините што ги нуди оваа единствена локација.

Бислимска Клисура, позната по своите импресивни пејсажи и уникатните патеки за качување, ќе биде место каде што качувачите, планинарите и љубителите на природата ќе имаат можност да истражуваат, учат и да се забавуваат, додека заедно ја прославуваат својата љубов кон качувањето.

Facebook
Twitter
LinkedIn