#576
Matej
Guest

Здраво, јас сум Матеј.

Се интересирам околу дигитализацијата на стари фотографии и сакам да дознаам повеќе за времетраењето на самиот процес и квалитетот на фотографиите. Колку време воопшто би требало да се дигитализира една фотографија и дали квалитетот на сликите може да се одржи при дигитализација? Има ли разлика во квалитетот меѓу фотографиите дигитализирани со скенер и оние дигитализирани со фотоапарат? Би сакал да дознаам повеќе околу овие прашања, па ако некој има искуство во оваа област, ве молам да го споделите. Благодарам!